11 - 12 mar, Helsingborg

Elnätets roll i ett föränderligt samhälle

Välkommen till ett seminarium som belyser erfarenheter och strategier för att arbeta i energiomställningens framkant. När fossilfria transporter och förnybar produktion ska anslutas till elnätet är drivkrafterna starka och intressenterna många, men erfarenheterna är få och det kan vara svårt att förutsäga utvecklingen.

Kom och ta del av erfarenheter från några som äger lokala energisystem, hör om batteridrivna färjor och annan kollektivtrafik och om strategier för nätplanering när prognoserna är osäkra. Workshopen hålls ombord på batterifärjan Tycho Brahe, som trafikerar sträckan Helsingborg-Helsingör. Vi kommer också att göra ett studiebesök på färjans laddningsstation.

För den som så önskar kan dag två avslutas på den danska sidan. Efter besök i Helsingör kan du därefter ta färjan tillbaka till Sverige på egen hand.

Seminariet ingår i Elkrafts projekt Nya flöden i lokala elnät som tar ett helhetsgrepp på framtiden för det lokala elnätet.

Pris och anmälan

Pris

Seminariet är kostnadsfritt för alla vars företag är med i industrinätverket Elkraft. För övriga gäller självkostnadspris, som för seminarier, middag dag ett, kaffe och luncher är 500 kr plus moms per dag. 

Hotell

Hotellrum finns reserverade på Elite Hotel Marina Plaza. Ange nummer 5018723 vid bokning av rabatterade rum som finns reserverade fram till den 11 februari.

Frågor 

För frågor om seminariet kontakta Sanna Hagerud

Anmäl dig här

Konferenser