2019-09-13

Vi söker en projektledare med inriktning på elektrifiering i transportsektorn

Vi söker dig som vill hjälpa till med en av vår tids största utmaningar, elektrifieringen av transportsektorn.

Energiforsk initierar och driver energiforskning genom samarbete och dialog mellan näringsliv, myndigheter och akademi. Målet är att ta fram kunskap som skapar värde för näringslivet och samhället i stort. Energiforsks roll är att hitta de kritiska frågorna där våra uppdragsgivare behöver ny kunskap, och se till att de skarpaste hjärnorna löser dem.Vi är en kombination av tankesmedja och forskningsmäklare, och hos oss blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi strävar efter att vara det naturliga navet i energiforskningen – en opartisk aktör till nytta för framtidens energisystem.

Om tjänsten 

Som projektledare hos oss får du ett självständigt arbete där du effektivt och drivande ska hitta lösningar på problem genom att samverka, sprida och nyttiggöra resultat och ny kunskap. Du kommer själv var aktiv i analyserna, och en viktig del är också att samarbeta med externa analytiker och organisationer.

En central del i jobbet är att ha koll på trender i omvärlden för att kunna spela in nya aktuella forskningsfrågor till våra uppdragsgivare. Du ansvarar för kontakter med branschföretag och myndigheter, arrangerar kunskapsseminarier och tar fram förslag till nya projekt. Du är även ett bollplank till forskare vi anlitar i vår verksamhet för att säkerställa hög kvalitet i projekten.

Inititalt kommer fokus i arbetet vara att höja kunskapen om hur elektrifiering av transportsektorn inverkar på elnäten. Transportsektorn är på väg att ställas om, vilket innebär nya utmaningar för elnätsföretagen. Vilka möjligheter finns, vilka utmaningar måste hanteras och vad kan elnätsföretagen uppnå genom att samverka? Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling!

Din profil

För att lyckas i detta arbete är det viktigt att du är strukturerad, utåtriktad och en duktig kommunikatör både muntligt och i skrift. Eftersom du kommer att ha många kontakter ska du vara bra på att samarbeta och komma med konstruktiva lösningar på frågor som kan uppstå både i verksamheten och vid externa kontakter.
 

Krav

  • Civilingenjörsutbildning eller motsvarande gärna inom energi, elnät, elektronik eller liknande.
  • Erfarenhet och kunskap om att leda workshops och seminarier.
  • Erfarenhet av verksamheter för elfordon och elnät är meriterande.

Kontakt

För mer frågor om tjänsten eller din ansökan kontakta Susanne Stjernfeldt på Energiforsk på telefon 08-677 27 51.

Välkommen med din ansökan senast den 2 oktober!

 

Nyheter